Codul bunelor maniere al gentilor

codul bunelor maniere al gentilor
Moda si stil

Universul nostru se afla intr-o geanta si ne completeaza tinuta, motiv pentru care nu plecam niciodata fara acest accesoriu important. Traim intr-o societate in care suntem judecati dupa aspect si comportament. Trebuie sa tinem cont si de codul bunelor maniere al gentilor,
indiferent ce tip de geanta purtam: geanta maxi, geanta mica, geanta de umar, geanta de mana, clutch.

Codul bunelor maniere al gentilor:

1. Geanta se poarta intotdeauna pe umarul sau in mana stanga, pentru a lasa mana dreapta libera pentru socializare: sa facem cu mana la cineva sau sa dam mana cu cineva.


2. Geanta nu se pune niciodata pe masa si nu se agata pe spatarul scaunului, indiferent unde suntem (restaurant, conferinta, acasa). Geanta mare se pune pe scaunul alaturat, iar daca avem o geanta medie sau mica o asezam in poale sau in spatele nostru pe scaun.


3. Noi femeile suntem curioase din fire, dar nu este frumos sa intrebam ce fel de geanta poarta partenera de discutie:  daca este din piele, daca este de firma sau cat a costat.
4. Geanta nu se aseaza pe jos. Se murdareste si nu este igienic. Iar daca suntem superstitioase atunci o sa ne speriem la gandul ca alungam norocul de a castiga bani. Cautam in schimb un cuier sau o agatatoare de geanta.

5. Toate ne dorim sa fim considerate femei respectabile si sofisticate. Daca vrem sa obtinem acest lucru trebuie sa alegem genti originale, din piele si cu accesorii de calitate. Nu vrem sa dam dovada de kitsch purtand genti contrafacute, copii ale marilor branduri. Daca nu ne permitem cele noi, putem sa ne indreptam catre magazinele second hand unde gasim adevarate comori ascunse.

6. Geanta trebuie sa fie intotdeauna curata si ordonata. Este neplacut sa deschidem geanta cand suntem langa cineva si sa vada dezordinea din ea. O sa creada ca suntem la fel de dezordonate si in alte aspecte.

7. Regula cea mai importanta: Alegem geanta in functie de silueta noastra.

Poate noi nu ne dam seama ca nu respectam aceste reguli din codul bunelor maniere al gentilor, dar persoanele in jurul nostru pot observa. Daca vrem sa dam dovada de stil si eleganta, trebuie sa tinem cont de aceste reguli.

Sa fii speciala!

Izabella

Credit foto: pinterest.com

 

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

stilul casual
Moda si stil
Stilul casual – caracteristici

Saptamana trecuta am vorbit despre stilul clasic, adoptat de femeile mature, responsabile si puternice. Pentru azi am ales cel mai raspandit stil si anume : STILUL CASUAL. Stilul casual – caracteristici: Naturalete Simplitate Comoditate Imprimeuri, carouri, dungi Recunosc, este stilul meu preferat si daca as putea, as adopta mereu acest …

silueta mar trucuri vestimentare
Moda si stil
Silueta mar – trucuri vestimentare

La ultimul loc de munca, eram 5 fete in birou si fiecare se imbraca diferit. Te intrebi de ce? Fiecare avea alta silueta si se imbraca in asa fel incat sa si-o echilibreze. Asadar silueta mar, silueta para, silueta dreptunghiulara, silueta slaba si cea de clepsidra au fost transformate in …

stilul vestimentar clasic
Moda si stil
Stilul vestimentar clasic

Intr-un articol trecut am vorbit despre cei 5 pasi importanti pentru a-ti defini stilul personal propriu, stilul dupa care sa fii recunoscuta si cel mai important, sa ramai in mintea celor din jur. O sa vorbim despre fiecare stil vestimentar in parte si azi incepem cu cel mai elegant – …